Tombolából adomány

A május 1-jei hosszú hétvége hajnalán maroknyi kis csapat kelt útra. A korai ébresztő után hosszú és fárasztó autóút várt rájuk az erdélyi Gyimesközéplokig, ám lelkesedésük töretlen volt, hiszen nemes cél  lebegett a szemük előtt.

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen a történet még 2014. decemberében kezdődött. Az évzáró ünnepségünkig kell visszamennünk az időben. Tombolavásárt hirdettünk, melynek bevételét a gyimesi csángók megsegítésére szántuk. Mindnyájan szívesen vettünk részt a játékban és örömmel nyugtáztuk, hogy az adakozó csavarbarátok forintjai mintegy 400 kg tartós élelmiszerre elegendőek. A tombola sikerén felbuzdulva újabb ötlet született: szervezzünk ruha gyűjtést! Ez a kezdeményezés sem maradt eredmény nélkül, kb. 4 m3-nyi használt, de jó minőségű ruhaneműt készítettünk össze a rászoruló családoknak.

Április végére minden készen állt, hogy az élelmiszerrel és ruhákkal megpakolt teherautónk az 5 fős Visimpexes különítménnyel és néhány segítő családtaggal, baráttal kiegészülve elindulhasson beteljesíteni a küldetést.

A 3 napos hosszú hétvége lett kiszemelve az utazásra, így a kellemeset a hasznossal összekötve a környék felfedezése is belefért a tervezett programba. Az adomány célállomása Hidegség-pataka volt, ahonnan ellátogattak a Kárpátok keleti részén található ezeréves határig, elzarándokoltak Csíksomlyóra, a híres búcsújáró helyre, felkaptattak a Salvator kápolnáig, megnézték Csíkszeredán a Mikó várat, majd vendéglátójuk kíséretében egy jót túráztak a Jávárdi-pataka vidéken.

A képgaléria a fotóra kattintva érhető el.

Erdély 2015.05.01-02.