Visimpex

Csavarbarát a gyermekekért 2017 - 3. rész

2017 októberében immár második alkalommal hirdettük meg a Csavarbarát a gyermekekért pályázatunkat. A felhívást olyan alapítványokhoz intéztük, amelyek az általunk nyújtott vissza nem térítendő pénzadományt gyermekek jólétének megteremtésére, testi- és szellemi fejlődésüket elősegítő projektek megvalósítására fordítják. 2017-ben 3,5 millió forintos keret állt rendelkezésünkre, melyből 25 pályázót tudtunk támogatni.

A sikerrel pályázó alapítványok bemutatására indított sorozatunkban ezúttal a hajmáskéri Közös Jövőnkért Alapítvány munkájába nyerhetünk bepillantást.

A Közös Jövőnkért Alapítvány éppen a csavarbaráttal egyidős, 1997-ben jött létre. A 20 év során mindig az emberi kapcsolatok erősítése volt tevékenységük középpontjában. Évtizedes hagyomány volt a községben a nyaranta megrendezett, kreativitást fejlesztő alkotóműhely, melyet idén egy tragikus sorsú család számára szervezett gyűjtés miatt szakítottak meg átmenetileg. Az, hogy a jubileumi év mégsem  maradt kreatív alkotókör és tárlat nélkül, a csavarbarát által nyújtott 150.000,- forintnak is köszönhető. Hajmáskéren és Sólyban 10 alkalommal, összesen 130 gyermek vett részt a programsorozatban. Olyan ősi mesterségekkel ismerkedhettek meg, mint a kötélverés, nemezelés. A változatos foglalkozásokon előkerült örödglakatok csavaros gondolkodásra késztették a résztvevőket. Az ünnepek közeledtével természetes anyagok felhasználásval karácsonyfa díszek, csuhé angyalkák és adventi naptárak készültek.

Csavarbarátként büszkeség tölti el a szívünket a kreatív alkotókörben készült fotók láttán és ezúton is szeretettel gratulálunk a Közös Jövőnkért Alapítványnak!

Még több kép a fotóra kattintva érhető el.

Csavarbarát a gyermekekért 2017 - Közös Jövőnkért Alapítvány