Visimpex

Csavarbarát a gyermekekért 2018 - 3. rész

A Csavarbarát a gyermekekért pályázatról elmondhatjuk, hagyománnyá lett. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy lehetőségeinkhez mérten évről-évre egyre több olyan alapítványt tudunk vissza nem térítendő pénzadománnyal támogatni, akik gyermekek testi és szellemi neveléséért, életkörülményeik javításáért fáradoznak.

2018-ban 33 alapítvány között 5,2 millió forintot osztottunk szét.

Mire költötték az alapítványok ezt a pénzt? Sorozatunkban megmutatjuk! Ismerjék meg a Csavarbarát a gyermekekért 2018 pályázat nyerteseit és a csavarbaráti segítséggel sikeresen megvalósított projekteket!

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák-Székhely Óvodája "Csokonai Úti Óvoda Gyermekeiért Alapítványa" fordult hozzánk csavarbaráti segítségért. Óvodájuk 2018 őszén ünnepelte 40. évfordulóját, jelenleg 150 kisgyermekről gondoskodnak. Az egészségvédelem és az edzettség növelése kiemelt nevelési feladat, amelyért a dolgozók a szülőkkel karöltve küzdenek. Az összefogással és az alapítványi pénzzel már sikeresen lecserélték a régi, elavult fém játékokat az EU szabványoknak megfelelő fa kerti játékokra, melyek biztonságosan és hatékonyan fejlesztik az ügyességet és mozgás koordinációt. Sőt, a közelmúltban felépült a műfüves focipálya is. Tervekből azonban mindig akad bőven, így megörültek a Csavarbarát a gyermekekért 2018 pályázat kínálta lehetőségnek. Még nagyobb volt a boldogság, amikor értesültek a 200.000,- forint pénzadományról. A csavarbarátoktól érkezett támogatást jubileumi programsorozat lebonyolítására fordították. Régi fényképekből, könyvekből, játékokból és hangszerekből álló kiállítást nyitottak, Foci-kupát tartottak, családi kerékpártúrát szerveztek. Az ünnepi köszöntők mellett a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia interaktív, humoros előadással szórakoztatta a nagyérdeműt, de lehetőséget kaptak a kis tehetségek is táncos és zenés produkcióik bemutatására.

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák-Székhely Óvodája "Csokonai Úti Óvoda Gyermekeiért Alapítványa"-nak gratulálunk, munkájukhoz további sok sikert kívánunk!

A színvonalas rendezvényekről készült fotókat a képre kattintva tekintheti meg.

Csavarbarát a gyermekekért 2018 - 3. rész