Visimpex

Csavarbarát a gyermekekért 2018 - 1. rész


A Csavarbarát a gyermekekért pályázatról elmondhatjuk, hagyománnyá lett. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy lehetőségeinkhez mérten évről-évre egyre több olyan alapítványt tudunk vissza nem térítendő pénzadománnyal támogatni, akik gyermekek testi és szellemi neveléséért, életkörülményeik javításáért fáradoznak.

2018-ban 33 alapítvány között 5,2 millió forintot osztottunk szét.

Mire költötték az alapítványok ezt a pénzt? Sorozatunkban megmutatjuk! Ismerjék meg a Csavarbarát a gyermekekért 2018 pályázat nyerteseit és a csavarbaráti segítséggel sikeresen megvalósított projekteket!

Az "Add a kezed" Alapítvány Kaposváron végzi a munkáját a Bárczi Gusztáv Módszertani Központban fejlesztett fogyatékos gyermekek boldogulásáért. Fontosnak tartják a sérült gyermekek beillesztését egészséges társaik közé, melynek nagyon fontos eleme a társadalom elfogadó szemléletének kialakítása is. Az alapítvány támogatja a kulturális- és sporttevékenységet, biztosítja az anyag- és eszközszükségletet, segíti a kiemelkedő eredményt elérő gyermekek jutalmazását, részt vesz gyermeknapok, esélyteremtő napok megvalósításában. Jelenleg 24 fogyatékkal élő óvodás korú gyermek neveléséért, sérülésspecifikus fejlesztéséért küzdenek, melyhez a csavarbarátok 150.000,- forinttal járultak hozzá. Ebből az összegből egy csúszdás mászókát és egy színes hernyót sikerült beszerezni, melyeket már birtokba is vettek a kicsik. Az új eszközöknek a szülők is nagyon örültek, hiszen ezek a játékok hatékony segítséget nyújtanak a gyermekek mozgásának fejlesztésében, idegrendszeri érésük elősegítésében és kreativitásuk fokozásában.

További sok sikert kívánunk az "Add a kezed" Alapítvány munkájához!

Képgaléria a fotóra kattintva nyitható meg.

Csavarbarát a gyermekekért 2018 - 1. rész