Visimpex

Csavarbarát a gyermekekért 2017 - 4. rész

 

2017 októberében immár második alkalommal hirdettük meg a Csavarbarát a gyermekekért pályázatunkat. A felhívást olyan alapítványokhoz intéztük, amelyek az általunk nyújtott vissza nem térítendő pénzadományt gyermekek jólétének megteremtésére, testi- és szellemi fejlődésüket elősegítő projektek megvalósítására fordítják. 2017-ben 3,5 millió forintos keret állt rendelkezésünkre, melyből 25 pályázót tudtunk támogatni.

A nyertes pályázók bemutatására indított sorozatunk főszereplője ezúttal a győri Lepke Óvoda, és a munkájukat 1999 óta segítő A Győri Lepke óvoda óvodásaiért Alapítvány.

Pályázatukban egészségnap megszervezéséhez kérték a segítségünket, melyet kiemelten a környezetvédelem, az energiatakarékosság és a megújuló energiák megismertetése köré építettek fel, ügyesen bevonva a kicsik szüleit is.

Nem volt kérdés, hogy az igényelt 100.000,- Ft pénzadományt a rendelkezésükre bocsátjuk, hiszen számunkra is kardinális kérdés a környezettudatosság. E sorok írásához például napenergiát használunk, melyet a Wintech Solar tartószerkezetre épített napelemes erőművünk biztosít számunkra. A gyerekek a megújuló energiák közül a szelet fogták munkára, saját készítésű forgóik mozgatásához. És ha ki akarnánk nyomtatni ezt a kis írást (de miért tennénk ilyet, hiszen kétszer is meggondoljuk, szükséges-e nyomtatni?!), akkor azt újrahasznosított papírra tennénk, melynek előállítását a papírmerítés technikájával megismerkedő óvodások ki is próbálhatták.

Reméljük, hogy a mag elültettetett a kicsi buksikba és környezetükre odafigyelő, tudatos felnőttekké válnak! A Győri Lepke óvoda óvodásaiért Alapítványnak ezúton is gratulálunk, munkájukhoz további sok sikert kívánunk!

A csavarbarátok archívumában a képre kattintva tekinthetőek meg az egészségnapon készült fotók:

Csavarbarát a gyermekekért 2017 - A Győri Lepke óvoda óvodásaiért Alapítvány