Visimpex

Kétszer mérj, egyszer vágj!

 

Lezajlott második közös workshopunk a Technika#1 nyitott faipari műhellyel.
A "Bevezetés a barkácsolásba powered by Visimpex" elnevezésű workshop során, a résztvevők megismerkedhettek a pontos mérés rejtelmeivel. Választ kaptak arra a kérdésre, hogyan tudnak pont abba a sarokba készíteni egy bútort, milyen szerszámokra van szükség hozzá, na és milyen anyagokat érdemes beszerezni.
Társelőadóként a Visimpex is csatlakozott a workshophoz és nagy örömünkre rengeteg olyan kötőelem kérdés felmerült, amiben tudtunk segíteni például, hogy:

enlightenedegy torx hornyú csavar behajtása könnyebb, mint a PZ hornyúé, mert behajtás közben a bit feje nem ugrik ki a horonyból. Ezáltal a bit élettartama hosszabb lesz, mert lassabban kopik el.
enlightenedkonfirmátor csavart akkor érdemes használni, ha olyan bútort készítünk, aminek nagyobb terhet kell elbírnia. A konfirmátor csavar akkor is jó megoldás, ha egy bútort többször szét- majd újra össze akarunk szerelni.

Köszönjük, hogy ismét részesei lehettünk ennek a közösségépítő, kreatív eseménynek, mi is rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodtunk.

KATTINTSON a képre galériánk megtekintéséhez:

workshop