Rohamtempóban közeledik a karácsony, ezzel együtt pedig nagyüzemi szintre kapcsol a sütés-főzés a legtöbb otthonban. Fel kell venni a fordulatszámot e téren is, ezért egy csapatépítő főzést szerveztünk, hogy mesterszakácsoktól tanuljunk el néhány fortélyt. Kétfogásos menüköltemények készültek, majd tűntek el a tányérokról a közös vacsora során.
Az egyik remek desszert csokoládé soufflé volt, készítse el Ön is!
Hozzávalók (1 adaghoz):
Elkészítés:
A csokit, a vajat és a cukrot óvatosan összeolvasztjuk vízgőz fölött. Levesszük a vízgőzről, kevergetve hűtjük, majd hozzáadjuk a tojást és simára keverjük. Beletesszük a lisztet, gyorsan elkeverjük, majd az előre kivajazott és lisztezett sütőformába öntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük. Tányérra borítva szervírozzuk. Ha ügyesek voltunk, akkor egy belül folyós, kívül szilárd mennyei édességet kapunk.
Tekintse meg a főzőcskén készült képeinket a fotóra kattintva!